Coronavirus: Israelul a inaugurat un laborator de analize pe aeroportul din Tel Aviv

  • 09 Noiembrie 2020 16:51
Coronavirus: Israelul a inaugurat un laborator de analize pe aeroportul din Tel Aviv

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a inaugurat luni un centru de depistare rapidă a noului coronavirus ce dispune de propriul laborator pe aeroportul principal al țării, destinat să faciliteze plecările și sosirile călătorilor, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Avem aici un sistem inovator cu un laborator pentru testarea rapidă a călătorilor care sosesc sau pleacă de pe aeroport", a declarat premierul Netanyahu, adăugând că acesta ar putea "ajuta transportul aerian să revină mai rapid, mai bine și mai eficient la normal".

"Vrem să putem reuni Israelul cu lumea", a adăugat el, după ce a refuzat să fie testat pe aeroport, susținând că a făcut deja acest lucru la biroul său.

Centrul deschis pe Aeroportul Ben-Gurion din Tel Aviv permite analiza la fața locului a testelor călătorilor, cu rezultate gata în șase ore.

Costul testului este de 135 de șekeli (aproximativ 33 de euro) pentru rezultatul rapid și de 45 de șekeli (aproximativ 11 euro) pentru rezultatele în 14 ore, a declarat ministrul Transporturilor, Miri Regev, la ceremonia de inaugurare.

Rezultatul va fi înscris și certificat într-un "pașaport medical" care va permite evitarea intrării în carantină, în special în Seychelles și Dubai.

După o creștere a nivelului de contaminări în septembrie, în urma căruia Israelul a înregistrat una dintre cele mai mari rate de infectare din lume, autoritățile au impus un lockdown la nivel național, care a condus la reducerea numărului de noi cazuri zilnice sub o mie.

Israelul, țară cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat oficial 319.500 de cazuri, dintre care 2.600 de decese. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,36 m/s
Sat
15
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău