Coronavirus: Iranul plănuiește un lockdown pe termen nedefinit

  • 14 Noiembrie 2020 12:01
Coronavirus: Iranul plănuiește un lockdown pe termen nedefinit

Iranul plănuiește să intre într-o nouă fază a măsurilor anti-coronavirus, cu un lockdown strict și pe termen nedefinit la nivelul întregii țării, în încercarea de a limita răspândirea puternică a pandemiei, relatează DPA, preluat de Agerpres.

"Aceste măsuri de izolare vor intra în vigoare la 21 noiembrie și sunt necesare pentru a salva vieți", a spus sâmbătă președintele Hassan Rouhani într-un discurs televizat.

Restricțiile asupra vieții publice vor continua pe termen nedefinit, până când numărul de noi cazuri de infectări cu coronavirus și cel al deceselor vor scădea, a adăugat el.

"Oamenii trebuie să accepte realitatea amară că această problemă va rămâne cu noi mult timp și că vom fi nevoiți să trăim cu acest musafir nedorit în această perioadă", a spus Rouhani.

Detaliile despre noile restricții, inclusiv despre sectoarele economice care vor fi afectate și dacă vor fi impuse de asemenea și interdicții de circulație, vor fi anunțate de echipa de criză privind coronavirusul până la 21 noiembrie, a precizat președintele iranian.

Rouhani s-a opus în ultimele luni unei reveniri la lockdown-ul total impus la începutul anului, invocând considerente economice. Cu toate acestea, o înmulțire dramatică a numărului de noi cazuri în ultimele săptămâni a forțat aparent guvernul să își schimbe poziția.

Bilanțul oficial al deceselor cauzate de pandemie în Iran este în prezent de peste 40.000, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus confirmate până acum a ajuns la aproape 740.000. Cu toate acestea, capacitatea de testare este limitată, ceea ce înseamnă că numărul real de cazuri ar putea fi de două ori mai mare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău