Coronavirus: Iranul impune restricții de călătorie în 25 de orașe ''roșii'', inclusiv la Teheran

  • 01 Noiembrie 2020 19:29
Coronavirus: Iranul impune restricții de călătorie în 25 de orașe ''roșii'', inclusiv la Teheran

Iranul a anunțat duminică restricții de călătorie către și dinspre orașele cele mai afectate de noul val al epidemiei de coronavirus, după ce a înregistrat un nou record de decese, potrivit televiziunii de stat.

Restricțiile de călătorie vor fi în vigoare de luni la prânz și până vineri, a precizat televiziunea oficială pe site-ul său, citând un ordin al Ministerului de Interne, informează France Presse.

Locuitorilor orașelor în cauză li se va interzice ieșirea, iar nerezidenților li se va interzice intrarea. Plăcuțele de înmatriculare ale vehiculelor vor fi verificate, dar restricțiile nu se aplică transportului public.

Măsura vizează capitalele a 25 de provincii clasificate ca zone "roșii" - culoarea reprezentând localitățile cele mai expuse riscului potrivit scării adoptate - inclusiv Teheranul, unde locuiesc 8 milioane de oameni.

În cazul nerespectării acestei măsuri, locuitorii riscă o amendă de 5 milioane de riali (15 euro).

Noi restricții fuseseră deja impuse sâmbătă în aceste orașe, ducând la închiderea anumitor spații publice și a unor magazine.

Țara a înregistrat 434 de decese legate de COVID-19 și 7.719 de infecții în 24 de ore, a declarat duminică, la televiziune, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Sima Sadat Lari, ceea ce a ridicat numărul total al contaminărilor din Iran la 620.491, dintre care 35.298 de decese.

Iranul, țara cea mai afectată de pandemie din Orientul Mijlociu, a înregistrat oficial recorduri de infecții și decese în ultimele zile, în creștere din septembrie.

Confruntați cu recrudescența epidemiei, experți și responsabili au cerut o izolare totală a capitalei Teheran.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău