Coronavirus: India a raportat cea mai mare creștere a numărului zilnic de infectări

  • 27 August 2020 13:51
Coronavirus: India a raportat cea mai mare creștere a numărului zilnic de infectări

Numărul zilnic al cazurilor de COVID-19 raportate în India a atins nivelul record de 75.760 în ultimele 24 de ore, iar bilanțul total al persoanelor infectate a depășit pragul de 3,3 milioane, a anunțat joi Ministerul Sănătății din această țară, citat de DPA, preluat de AGERPRES.

India este depășită de Statele Unite și de Brazilia în clasamentul mondial realizat în funcție de numărul total de cazuri confirmate, însă a raportat mai multe infecții zilnice decât aceste două țări în cea mai mare parte a lunii august.

Bilanțul deceselor a ajuns în India la 60.472, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 1.023 de victime. Cu toate acestea, Ministerul indian al Sănătății afirmă că rata mortalității a rămas mai mică decât în multe alte state, stabilizându-se la 1,8%, iar rata de vindecare a crescut la peste 76%.

Maharashtra, un stat din vestul Indiei - în care se află și capitala sa, Mumbai -, este cel mai grav afectat de epidemia de COVID-19 și este urmat de trei state din sudul țării: Tamil Nadu, Andhra Pradesh și Karnataka.

India a raportat între 60.000 și 70.000 de cazuri noi în fiecare zi de la începutul lunii august, iar cifra record anunțată joi este atribuită unor creșteri ale infectărilor din mai multe state, inclusiv în Kerala și Uttar Pradesh.

Populația Indiei - de 1,3 miliarde de locuitori - este mult mai mare decât cea a Statelor Unite și a Braziliei, iar experții în domeniu au spus că nu ar fi surprinși dacă numărul zilnic de infectări de peste 70.000 va continua să se mențină sau chiar să crească în perioada următoare.

"Numărul pacienților vindecați în India îl depășește astăzi pe cel al cazurilor active de 3,5 ori", a precizat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Eforturile coordonate depuse de statele și guvernele federale indiene în privința detectării rapide printr-o campanie agresivă de testare a populației și o administrare eficientă a internărilor și a cazurilor spitalizate au avut rezultate pozitive și au determinat "o scădere continuă a ratei de deces".

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău