În Spania vor fi vaccinați cu prioritate lucrătorii și rezidenții din căminele de bătrâni

  • 24 Noiembrie 2020 17:55
În Spania vor fi vaccinați cu prioritate lucrătorii și rezidenții din căminele de bătrâni

Rezidenții vârstnici și lucrătorii sanitari din căminele de bătrâni vor fi primii care vor fi vaccinați împotriva noului coronavirus în Spania, a anunțat marți ministrul sănătății Salvador Illa, prezentând planul național de vaccinare care urmează să fie aplicat din ianuarie, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

După rezidenții și lucrătorii sanitari din căminele de bătrâni vor urma alți membri ai personalului medical, a spus Salvador Illa, în total 18 grupuri de cetățeni urmând să fie vaccinați, unul după altul, într-unul dintre cele 13.000 de centre de sănătate locale din Spania.

Spania anticipează că va acoperi o parte substanțială a populației în primele șase luni ale lui 2021, dar nu va impune obligativitatea vaccinării împotriva coronavirusului. De asemenea, a anunțat ministrul, vaccinul va fi gratuit.

Obiectivul planului este "să fim gata ca țară să vaccinăm din primul moment în care începem să primim doze de vaccin", a spus Illa în cadrul unei conferințe de presă.

Guvernul speră să primească primele doze de vaccin în ianuarie, a mai spus el, dar disponibilitatea acestora va fi limitată în primele câteva luni.

În urma contractelor încheiate de Comisia Europeană cu principalii furnizori ai unor potențiale vaccinuri pentru COVID-19, Spania speră să primească în total 140 de milioane de doze de vaccin, sau destule pentru a vaccina 80 de milioane de persoane, într-o țară care are 47 de milioane de locuitori, a afirmat Salvador Illa.

În Spania, un registru special va înregistra cine a fost vaccinat.

Ministrul sănătății nu a intrat în detalii asupra modului în care vaccinurile - dintre care unele trebuie stocate la temperaturi foarte scăzute - vor fi transportate, spunând doar că acest lucru nu va fi o problemă.

"Sistemul nostru național este pregătit pentru vaccinarea împotriva COVID-19, dar lucrăm și la logistică", a mai declarat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău