Coronavirus: Hong Kong renunță la măsura izolării persoanelor infectate cu COVID-19

  • 19 Ianuarie 2023 12:30
Coronavirus: Hong Kong renunță la măsura izolării persoanelor infectate cu COVID-19

Autoritățile din Hong Kong au anunțat joi că renunță, începând cu 30 ianuarie, la obligația izolării persoanelor infectate cu Covid-19, eliminând astfel una dintre ultimele restricții majore legate de coronavirus aflate în vigoare în metropola chineză, relatează Agerpres.

Înlăturarea obligației izolării persoanelor infectate cu coronavirus face parte din decizia de a modifica statutul COVID-19 de la boală respiratorie severă la boală endemică și are loc în urma unei măsuri similare luate de Beijing pe 8 ianuarie.

"Am decis să anulez ordinul de carantină pentru pacienții infectați cu COVID-19. Acesta este unul dintre pașii importanți spre normalitate", a declarat joi John Lee, șeful executivului din Hong Kong.

Locuitorii din Hong Kong sunt totuși obligați să poarte măști sanitare, cu excepția cazului în care fac exerciții fizice.

Săptămâna trecută, trenurile de mare viteză care fac legătura între Hong Kong și China continentală și-au reluat circulația pentru prima data de la începutul pandemiei de COVID-19. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău