Coronavirus: Grecia intenționează să redeschidă liceele în februarie

  • 22 Ianuarie 2021 19:00
Coronavirus: Grecia intenționează să redeschidă liceele în februarie

Elevii de liceu din Grecia urmează să revină la cursuri de la 1 februarie, după mai multe luni în care au învățat de acasă din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, informează DPA, preluat de Agerpres.

Guvernul Greciei pregătește implementarea acestei decizii, grupul operativ destinat crizei coronavirusului urmând să se reunească în a doua parte a zilei de vineri, potrivit relatărilor din presa locală.

Experții în virusologie din Grecia sunt îngrijorați mai cu seamă în ceea ce privește noile tulpini de coronavirus care circulă în Europa și au avertizat că acestea s-ar putea răspândi rapid în capitala Atena, dens populată.

Preconizata deschidere a liceelor trebuie monitorizată cu atenție ''întrucât elevii de liceu se comportă asemenea adulților'', a declarat virusologul Nikos Sypsas pentru postul grec de televiziune Skai.

Acesta s-a referit la situația din primăvara anului 2020, când tinerii ale căror școli se închiseseră s-au grăbit, plini de entuziasm, în cafenele și spații publice pentru a-și petrece timpul alături de prieteni.

Guvernul Greciei a relaxat recent un lockdown strict, care a fost în vigoare pe o perioadă de patru luni, acordând permisiunea de a se redeschide celor mai multe dintre activitățile comerciale, precum și școlilor primare și grădinițelor.

Joi, autoritatea națională din domeniul sanitar a raportat 509 noi infectări într-un interval de 24 de ore în această țară cu aproximativ 11 milioane de locuitori. Până în prezent, 5.570 de persoane au decedat din cauza coronavirusului.

Guvernul a avertizat că, dacă numărul cazurilor crește, vor fi impuse din nou măsuri stricte.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău