Coronavirus: Germania va impune noi restricții dacă numărul infectărilor nu se stabilizează

  • 09 Octombrie 2020 18:13
Coronavirus: Germania va impune noi restricții dacă numărul infectărilor nu se stabilizează

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat vineri că a convenit împreună cu primarii din cele mai mari 11 orașe ale Germaniei să fie impuse restricții antiepidemice mai stricte dacă se depășește la nivel local pragul de 50 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână, potrivit Reuters și AFP, preluat de Agerpres.

Măsurile pot include reguli mai stricte pentru purtarea măștii, limitarea reuniunilor, restricționarea comercializării de alcool sau închiderea localurilor de noapte.

Merkel a insistat asupra importanței purtării măștii, a menținerii distanței sociale și a aerisirii încăperilor, subliniind că principala ei prioritate este să evite o nouă închidere a economiei și a societății, cum s-a întâmplat în primăvară.

Însă, a atenționat ea, dacă numărul noilor infectări nu se stabilizează în următoarele zece zile, ''alte măsuri de restricție țintite sunt inevitabile''. Merkel se va întâlni din nou cu primarii peste două săptămâni pentru a evalua situația.

''Toți știm că orașele și zonele urbane sunt acum locurile unde vom vedea dacă în Germania pandemia poate fi menținută sub control sau dacă se pierde controlul. În acest punct suntem'', a indicat șefa guvernului de la Berlin. Ea a dat ca exemplu orașul Munchen, care a dovedit că focarele pot fi ținute sub control prin purtarea măștii și limitarea socializării.

Obiectivul măsurilor instituite este de a se putea identifica un număr cât mai mare din cazurile pozitive, astfel încât să poată fi stabiliți toți contacții acestora și să se rupă lanțurile de contaminare pentru ca virusul să nu se răspândească în mod ''necontrolat și necontrolabil'', a explicat în continuare Angela Merkel.

Reuniunea sa cu primarii, desfășurată prin videoconferință, urmează unei alte întâlniri cu reprezentanții celor 17 state federale germane, în cadrul căreia au fost de asemenea convenite noi restricții antiepidemice.

Majoritatea landurilor germane au interzis înnoptările rezidenților veniți din districtele germane cu incidență ridicată a cazurilor de COVID-19 - precum orașele Berlin și Frankfurt, care au depășit deja pragul de 50 de noi infecții la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână - dacă aceștia nu prezintă un test negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei, măsură ce coincide cu începerea vacanțelor de toamnă într-o parte a Germaniei.

Această țară cu o populație de peste 83 de milioane de locuitori a înregistrat în ultimele 24 de ore 4.516 noi cazuri de COVID, un record de la jumătatea lunii aprilie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău