Coronavirus: Germania prelungește până la 29 iunie regulile de distanțare socială

  • 27 Mai 2020 08:12
Coronavirus: Germania prelungește până la 29 iunie regulile de distanțare socială

Germania prelungește până la 29 iunie regulile de distanțare socială impuse pentru a ține sub control epidemia de coronavirus, a anunțat marți guvernul cancelarului german, Angela Merkel, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Până la zece persoane, sau două familii, se vor putea întâlni ''în locuri publice'', au decis guvernul și cele 16 landuri ale federației, care recomandă ''menținerea unui număr cât mai mic de persoane'' în aceste situații.

De asemenea, autoritățile recomandă reuniunile ''în exterior'', unde ''riscul de infecție este mult mai scăzut'', a adăugat guvernul federal într-un comunicat de presă.

Pentru reuniunile la domiciliu, ''regulile de igienă și de distanțare trebuie de asemenea aplicate''. ''Numărul de persoane trebuie să fie stabilit în funcție de posibilitatea respectării regulilor de distanțare și trebuie asigurată o ventilație suficientă'', menționează sursele citate.

Aceste dispoziții se vor aplica ''în toate cazurile până la 29 iunie'', precizează cele 16 landuri și guvernul federal. În special, se recomandă o distanță de cel puțin 1,5 metri între oameni.

Germania a înregistrat marți 179.002 de noi cazuri de coronavirus (+432 în 24 de ore) și 8.302 decese (+45), potrivit Institutului Robert Koch.

În ultimele zile, țara a înregistrat noi focare de infecție, printre clienții unui restaurant din Leer, în nordul Germaniei, și într-o biserică din landul Hesse (vest). 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău