Coronavirus: Germania intenționează să retragă avertizările de călătorie către 31 de țări europene

  • 26 Mai 2020 09:03
Coronavirus: Germania intenționează să retragă avertizările de călătorie către 31 de țări europene

Guvernul german intenționează să retragă din 15 iunie avertizările de călătorie în scop turistic către 31 de țări europene dacă situația legată de noul coronavirus o va permite, a relatat marți revista Focus, care a citat dpa, informează Reuters.

Executivul german urmează să adopte miercuri un document conform căruia vor fi permise călătoriile către celelalte 26 de state membre ale Uniunii Europene și către Regatul Unit, precum și către cele patru țări non-membre UE aflate în spațiul Schengen - Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

La 18 mai, ministrul de externe german Heiko Maas a anunțat că Berlinul speră să relaxeze o avertizare de călătorie privind toate deplasările peste hotare în scop turistic, măsură care este în vigoare până la 15 iunie.

De asemenea, potrivit AFP, guvernul german intenționează să prelungească măsurile de distanțare fizică până pe 5 iulie, considerând că epidemia de coronavirus ar reizbucni "foarte repede" în absența unor dispoziții preventive.

Pregătit de cancelaria de la Berlin, acest document, care trebuie să fie discutat cu cele 16 landuri regionale, prevede mai ales menținerea unei distanțe de cel puțin 1,5 metri între persoane.

Până la zece persoane - sau două familii - vor putea să se reunească "la domiciliu în camere închise" sau "în spații publice", potrivit acestui proiect de rezoluție.

Documentul va fi publicat în contextul în care două landuri din estul țării vor să ridice începând din 6 iunie aproape toate restricțiile, fapt care a generat îngrijorare în restul țării.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău