Coronavirus/Germania: Guvernul nu se mai poate baza pe susținerea publicului în ce privește măsurile stricte antipandemie (sondaj)

  • 01 Martie 14:53
Coronavirus/Germania: Guvernul nu se mai poate baza pe susținerea publicului în ce privește măsurile stricte antipandemie (sondaj)

Guvernul german nu se mai poate baza pe susținerea publicului în ce privește măsurile stricte antipandemie, după două luni și jumătate de lockdown total, relevă un sondaj comandat de dpa făcut public luni.

Doar 26% dintre cei chestionați de YouGov au afirmat că susțin continuarea actualelor măsuri ce vizează limitarea infectărilor cu noul coronavirus, 9% fiind chiar în favoarea unui răspuns mai strict.

Majoritatea respondenților s-au pronunțat însă fie pentru relaxarea restricțiilor (43%), fie pentru revenirea completă la normalitate (17%), potrivit sondajului.

Este pentru prima dată de la introducerea măsurilor dure de "închidere", la jumătatea lui decembrie anul trecut, când un sondaj YouGov nu arată o majoritate pentru susținerea lockdownului, notează dpa.

La începutul acestei carantine, 73% dintre cei chestionați au sprijinit restricțiile impuse, care au cuprins închiderea magazinelor "neesențiale" și a școlilor, precum și a restaurantelor, hotelurilor și centrelor culturale și de divertisment.

Majoritatea celor 16 landuri germane au optat pentru redeschiderea treptată a școlilor, în ultimele săptămâni, iar luni, saloanele de coafură s-au redeschis în toată Germania, în urma discuțiilor de la 10 februarie dintre cancelarul german Angela Merkel și premierii landurilor, la care s-a convenit asupra menținerii celorlalte măsuri de închidere.

Următoarea reuniune a liderilor germani este prevăzută pentru miercuri și este de așteptat să se discute noi pași de relaxare.

Germania a reușit să ajungă la o scădere semnificativă a numărului de infectări raportate zilnic față de vârful celui de-al "doilea val" înregistrat în ultima parte a anului trecut, deși în ultimele săptămâni progresele s-au încetinit, odată cu depistarea noilor variante de coronavirus, menționează dpa. În același timp însă, guvernul a fost criticat pentru gafele strategiei de vaccinare și întârzierile campaniei de testare rapidă.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
13
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Sun
10
Mon
10
Tue
9
Wed
10
Thu
12

Curs oficial BNM 17 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3806 -0.0000
USD 17.8731 -0.0000
RON 4.3416 -0.0000
UAH 0.6392 -0.0000
RUB 0.2325 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău