Coronavirus: Germania amână o decizie de a înăspri din nou restricțiile

  • 17 Noiembrie 2020 08:33
Coronavirus: Germania amână o decizie de a înăspri din nou restricțiile

Liderii federal și de landuri din Germania au convenit luni să amâne pentru 25 noiembrie o decizie privind o nouă înăsprire a restricțiilor în vederea încetinirii celui de-al doilea val de infectări cu noul coronavirus, a anunțat cancelarul german Angela Merkel, la două săptămâni după impunerea unui lockdown parțial cu o durată prevăzută de o lună, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Merkel a susținut măsuri mai dure, între care purtarea obligatorie a măștii în școli, micșorarea numărului de elevi din clase și limitarea strictă a contactelor fizice, dar a afirmat că majoritatea liderilor din cele 16 landuri federale nu au fost de acord.

"Mi-aș fi putut imagina impunerea de noi restricții privind contactele, astăzi", a declarat Merkel la o conferință de presă. "Restricțiile actuale nu au inversat încă tendința, dar am întrerupt dinamica infectărilor noi", a menționat ea.

Autoritățile germane au impus la începutul lunii o variantă "lite" de lockdown pentru a îngrădi "al doilea val" ce a cuprins mare parte din Europa. Barurile și restaurantele au fost închise, însă școlile și magazinele rămân deschise, amintește Reuters.

Reuniunile private sunt limitate la maxim 10 persoane din două familii, iar luni șefa executivului federal i-a îndemnat pe cetățeni să evite complet petrecerile private și să limiteze și mai mult întâlnirile particulare.

"Restrângerea contactelor reprezintă formula succesului", a spus Merkel. "Avem nevoie de mai mult în acest sens. Trebuie să restrângem și mai mult contactele pentru a ne atinge scopurile", a subliniat ea.

S-a anunțat totodată că persoanele considerate mai vulnerabile la noul coronavirus vor primi măști speciale FFP-2 la un preț mai mic, subvenționat de guvern, completează dpa.

Măsurile anticoronavirus aplicate deja - și care au venit după lockdownul total din martie și aprilie - au generat o serie de proteste, dintre care unele au devenit violente, în contextul în care poliția a încercat să împiedice demonstrațiile la care nu se purtau măști și nu se respecta distanțarea, a mai consemnat dpa.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău