Coronavirus: Germania a repatriat circa 225.000 de cetățeni blocați în alte țări

  • 15 Aprilie 2020 10:15
Coronavirus: Germania a repatriat circa 225.000 de cetățeni blocați în alte țări

Circa 225.000 de cetățeni germani blocați peste hotare ca urmare a restricțiile impuse asupra călătoriilor internaționale din cauza pandemiei de coronavirus au fost aduși acasă după ce Berlinul a început operațiunile de repatriere, a anunțat miercuri Ministerul de Externe german, potrivit agenției de presă dpa, preluat de Agerpres.

Cea mai mare operațiune de acest fel din istoria Germaniei a început cu patru săptămâni în urmă și ar urma să se încheie în următoarele câteva zile, potrivit ministerului.

Ambasadele vor continua să se ocupe de cazurile individuale, adaugă acesta.

Majoritatea cetățenilor germani care mai sunt încă blocați în străinătate se află în Africa de Sud, Argentina și Peru, precizează diplomația germană.

Numeroase țări și-au închis frontierele sau și-au redus cursele aviatice în și dinspre teritoriile lor din cauza pandemiei de coronavirus, determinând Germania să-și repatrieze cetățenii din țări unde companiile aviatice comerciale și-au suspendat cursele.

Guvernul german a început campania de repatriere de la mijlocul lui martie, cu ajutorul tur-operatorilor și companiei aviatice germane Lufthansa.

Ministerul de Externe german a mai repatriat circa 60.000 de pasageri cu 235 de zboruri charter, inclusiv 5.000 de cetățeni ai țărilor din UE și 1.000 din state din afara blocului comunitar.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Mon
22
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău