Coronavirus: Germania a înregistrat un nou record zilnic de contaminări, cu peste 18.000 de cazuri

  • 30 Octombrie 2020 10:06
Coronavirus: Germania a înregistrat un nou record zilnic de contaminări, cu peste 18.000 de cazuri

Germania a înregistrat 18.681 de contaminări cu noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore, a anunțat vineri Institutul Robert Koch, aceasta fiind cea mai mare creștere a numărului de infectări zilnice de la începutul pandemiei, informează dpa, citat de Agerpres.

Astfel, numărul total de contaminări din Germania a ajuns la 499.694. Potrivit Institutului Robert Koch, numărul de decese a crescut și el până la 10.349, cu 77 mai multe față de ziua precedentă.

Vineri s-a înregistrat a treia zi consecutiv în care Germania și-a doborât "recordurile" în ceea ce privește contaminările. Joi, Germania a înregistrat alt record, de 16.774 de infectări.

Această resurgență a contaminărilor survine în condițiile în care Germania federală și guvernele landurilor au convenit miercuri să înăsprească restricțiile privind contactele între persoane pentru luna noiembrie, în scopul stăvilirii contaminărilor cu noul tip de coronavirus înainte de Crăciun.

Facilitățile culturale și de recreere vor fi suspendate, restaurantele și barurile vor fi închise, iar întâlnirile în aer liber vor fi limitate la membrii a maxim două gospodării, cu un maxim de 10 persoane. Aceste restricții vor intra în vigoare luni.

De asemenea, meciurile de fotbal din Bundesliga se vor desfășura fără spectatori, activitățile sportive la nivel de amatori vor fi interzise, iar sălile de fitness, bazinele de înot, saloanele cosmetice, de masaj și de tatuaje vor fi închise.

Cancelarul federal Angela Merkel a pledat joi în favoarea restricțiilor înăsprite din noiembrie, considerându-le adecvate, necesare și proporționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău