Coronavirus: Franța și Austria au început ''să revină la normal''

  • 19 Mai 2021 15:19
Coronavirus: Franța și Austria au început ''să revină la normal''

Franța și Austria au început să revină la normalitate miercuri, în condițiile în care cele două țări au anulat o serie de restricții anti-COVID-19 ce au fost impuse în contextul pandemiei, informează dpa, citat de AGERPRES.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a descris acțiunile țării sale drept "punctul de plecare pentru revenirea la normal".

"Începând cu 19 mai, trebuie să redescoperim modul nostru francez de viață", a declarat recent despre aceste schimbări președintele Franței, Emmanuel Macron, care în octombrie și-a închis țara, în condițiile în care numărul de contaminări era în creștere în cel de-al doilea val al epidemiei.

Terasele faimoaselor restaurante și cafenele franceze pot să primească din nou clienți, însă cu restricții privind numărul acestora. Magazinele neesențiale, obiectivele culturale și sălile de cinema pot de asemenea să primească de acum un număr limitat de persoane.

O libertate mai mare de deplasare este de asemenea permisă, în condițiile în care interdicția de circulație începe acum în Franța la orele 21.00 și nu la 19.00.

În Austria, lockdown-ul a fost înăsprit și relaxat în anumite momente în ultimele șase luni, însă începând de miercuri barurile și hotelurile pot primi clienți, ceea ce ar trebui să ajute la repornirea turismului, sector economic-cheie în această țară.

Teatrele, sălile de cinema, muzeele și sălile de sport vor putea de asemenea să primească clienți. Multe dintre magazinele neesențiale au fost redeschise în Austria începând din februarie.

Însă, pentru a putea redeschide, patronii multor stabilimente trebuie să facă dovada că angajații sunt vaccinați, au fost testați negativ sau au trecut deja prin contaminarea cu noul coronavirus. De asemenea, există în continuare restricții în ceea ce privește capacitatea și numărul de persoane care se pot aduna.

"Curba celor infectați cu noul coronavirus coboară treptat, curba celor care au fost vaccinați urcă treptat", a explicat Kurz motivele care i-au permis țării sale să relaxaze restricțiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău