Coronavirus: Franța le cere bolnavilor de COVID-19 să-și limiteze contactele cu pisicile lor

  • 02 Mai 2020 14:36
Coronavirus: Franța le cere bolnavilor de COVID-19 să-și limiteze contactele cu pisicile lor

Un prim caz recenzat în Franța al unei pisici infectate cu COVID-19, cel mai probabil de la stăpânii ei, i-a făcut pe cercetători să le ceară bolnavilor de coronavirus să-și limiteze contactele cu felinele lor pentru a le proteja, informează sâmbătă EFE, preluat de Agerpres.

Școala Națională de Medicină Veterinară din Alfort (EnvA) îi sfătuiește sâmbătă, într-un comunicat, pe proprietarii care au fost bolnavi de coronavirus și care au pisici să limiteze contactele cu ele, să-și pună mască atunci când se află în preajma lor și să se spele pe mâini înainte de a le mângâia.

Unitățile de virologie din cadrul EnvA, Agenției Naționale de Siguranță Sanitară a Alimentelor, Mediului Înconjurător și Muncii (Anses) și Institutului Național pentru Cercetări în Agronomie (INRAE), în asociere cu Institutul Pasteur, au detectat o pisică în apropiere de Paris care a fost testată pozitiv la coronavirus.

Animalul, care prezenta simptome clinice de ordin respirator și digestiv, este al patrulea caz de acest tip recenzat la nivel mondial, iar concluzia specialiștilor a fost că "cel mai probabil a fost infectată de stăpânii ei". 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău