Coronavirus/Franța: 570 de decese în cele câteva sute de cămine de bătrâni din regiunea Grand Est, de la declararea epidemiei

  • 02 Aprilie 2020 10:57
Coronavirus/Franța: 570 de decese în cele câteva sute de cămine de bătrâni din regiunea Grand Est, de la declararea epidemiei

Autoritățile sanitare din regiunea administrativă Grand Est a Franței au anunțat miercuri seara că 570 de persoane au decedat în total în cămine de bătrâni din această regiune, de la începutul epidemiei cu noul coronavirus, transmite joi agenția Reuters, preluat de AGERPRES.

După izbucnirea pandemiei, zeci de cazuri de decese au fost raportate în căminele de bătrâni din Franța, dar oficialii francezi nu au asociat direct aceste decese cu coronavirusul, date fiind vârsta înaintată și starea de sănătate precare ale celor găzduiți în aceste centre, notează Reuters.

"Până la 31 martie, 411 de cămine de bătrâni au fost afectate de COVID-19, din totalul de 620 din regiune", a precizat într-un comunicat Autoritatea pentru sănătate publică din Grand Est, regiune cu 5,6 milioane de locuitori și capitala la Strasbourg. "Au decedat în total 570 de oameni", se menționează în comunicat.

Circa 1 milion de oameni sunt găzduiți în astfel de cămine în întreaga Franță.

Cel mai recent bilanț al coronavirusului în Franța anunțat miercuri seara de autorități era de 24.639 de persoane spitalizate și 4.032 de decese în spital de la declararea epidemiei. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău