Coronavirus: FIFA creează un fond de urgență pentru combaterea crizei fotbalului

  • 10 Aprilie 2020 09:23
Coronavirus: FIFA creează un fond de urgență pentru combaterea crizei fotbalului

FIFA a anunțat joi crearea unui fond de urgență pentru combaterea crizei generate în lumea fotbalului de pandemia de coronavirus, conform unui comunicat oficial al Federației spaniole de fotbal (RFEF), citat de agenția EFE, preluat de Agerpres.

Președintele Federației internaționale de fotbal, Gianni Infantino, a transmis un mesaj tuturor federațiilor membre pentru a explica liniile de acțiune pe care FIFA le va lua aplica pentru a atenua problemele economice cauzate de Covid-19.

"Sănătatea are prioritate, nu merită să se pună în pericol viața umană pentru niciun meci, nicio competiție, nicio ligă. Trebuie să ascultăm autoritățile sanitare", a subliniat Infantino, ale cărui argumente, conform RFEF, coincid cu versiunea susținută de președintele Federației spaniole, Luis Rubiales.

"Lucrăm la un fond de urgență. Avem o situație financiară foarte solidă, dar rezervele noastre nu sunt ale FIFA, sunt banii fotbalului și datoria noastră este să ajutăm. Lucrăm la răspunsul cel mai adecvat. O vom face cu responsabilitate și transparență", a garantat Infantino.

În plus, FIFA a anunțat că va avansa o serie de plăți corespunzătoare celei de-a doua jumătăți a anului 2020, în încercarea de a combate problemele financiare generate de pandemie, o măsură pe care RFEF a adoptat-o deja pentru a oferi siguranță fotbalului non-profesionist.

"Trebuie să protejăm viitorul echipelor naționale. Studiem contractele jucătorilor și noile piețe de transferuri, pentru a arăta flexibilitate și bun simț. Trebuie să ieșim împreună și mai bine decât eram înainte. Într-un mod strategic și unit", a conchis președintele FIFA.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău