Coronavirus: Esplanada Moscheilor din Ierusalim, închisă preventiv timp de trei săptămâni

  • 16 Septembrie 2020 18:13
Coronavirus: Esplanada Moscheilor din Ierusalim, închisă preventiv timp de trei săptămâni

Esplanada Moscheilor din Ierusalim, al treilea loc sfânt al Islamului, va fi închisă timp de trei săptămâni în cadrul măsurilor vizând combaterea răspândirii noului coronavirus, au informat miercuri autoritățile religioase care administrează lăcașurile sfinte musulmane din orașul vechi, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Autoritatea Waqf din Ierusalim a avut o reuniune de urgență și a decis "să suspende intrarea credincioșilor musulmani începând de vineri pentru o perioadă de trei săptămâni", a declarat AFP, Hatem Abdel Qader, membru al organismului care administrează esplanada și care, din motive istorice, aparține de Iordania.

Denumită Haram al-Sharif - ''Sanctuarul nobil'' - de către musulmani și Muntele Templului de către evrei, Esplanada Moscheilor găzduiește Cupola Stâncii și Moscheea Al-Aqsa.

Cupola Stâncii și Moscheea Al-Aqsa au fost închise la jumătatea lunii martie de către autoritățile religioase în cadrul unor măsuri sanitare impuse pentru a reduce răspândirea noului coronavirus în Ierusalim, oraș disputat și a cărui parte de est a fost ocupată și anexată de Israel în 1967.

În total, în Israel s-au înregistrat peste 166.794 de cazuri de coronavirus în rândul populației de aproximativ nouă milioane de locuitori, între care 1.147 de decese.

Israelul este țara cu cele mai multe cazuri de COVID-19 la nivel de locuitor în cursul ultimelor două săptămâni.

"Sperăm ca cetățenii să înțeleagă aceste măsuri menite să protejeze sănătatea și bunăstarea populației", a precizat responsabilul Waqf, care a subliniat că apelul la rugăciune va fi menținut pe parcursul următoarelor trei săptămâni.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău