Coronavirus: Elveția impune carantina călătorilor din sudul Franței

  • 21 Ianuarie 2021 10:10
Coronavirus: Elveția impune carantina călătorilor din sudul Franței

Elveția va plasa în carantină începând din luna februarie călătorii care sosesc din sudul Franței, din regiunea Provența-Alpi-Coasta de Azur (PACA), dar și pe cei din mai multe țări noi, precum Portugalia și Israelul, informează AFP, preluat de Agerpres.

În total, cinci regiuni din țările vecine Elveției și zece țări au fost adăugate pe lista actualizată publicată miercuri de Oficiul Federal pentru Sănătate Publică din această țară.

În statele vecine, pe lângă PACA, pe listă figurează regiunile Emilia-Romagna și Friuli-Venezia Giulia din Italia, Turingia din estul Germaniei și Salzburg din Austria.

Printre țările adăugate se numără Spania, Cipru, Liban și Monaco. Cu toate acestea, carantina obligatorie de zece zile este ridicată joi pentru călătorii din Croația, Danemarca, Georgia, Luxemburg și Serbia.

Nerespectarea acestei măsuri poate duce la o amendă de până la 10.000 franci elvețieni (11.239 dolari sau 9.284 euro). Un test negativ nu pune capăt carantinei.

Decizia de a include o țară sau o zonă pe listă depinde de incidența din ultimele 14 zile, și anume de numărul de noi contaminări la 100.000 de persoane înregistrate în această perioadă. Dacă incidența dintr-o țară depășește cu cel puțin 60 pe cea din Elveția, țara este introdusă pe listă.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău