Coronavirus: Elveția anunță închiderea școlilor și înființarea unui fond de ajutor de 10 miliarde de franci elvețieni

  • 13 Martie 2020 17:58
Coronavirus: Elveția anunță închiderea școlilor și înființarea unui fond de ajutor de 10 miliarde de franci elvețieni

Elveția va înființa un fond de zece miliarde de franci elvețieni (9,5 miliarde de euro) pentru asigurarea unei asistențe imediate pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus, a anunțat vineri guvernul, citat de Reuters și AFP, preluat de Agerpres.

De asemenea, va impune controale Schengen la toate frontierele și va închide școlile până cel puțin pe 4 aprilie, în contextul în care numărul de cazuri confirmate din Elveția și Liechtenstein a depășit pragul de 1.000. Pe lângă închiderea școlilor, guvernul le cere părinților să nu-și lase copiii la bunici pentru a evita punerea lor în pericol.

În plus, evenimentele la care participă peste 100 de persoane sunt interzise, inclusiv muzeele, centrele sportive, piscinele și stațiunile de schi. Restaurantele, barurile și discotecile nu pot primi mai mult de 50 de clienți în același timp.

Președintele Simonetta Sommaruga a descris situația drept dificilă, ceea ce necesită măsuri drastice cu aplicare imediată.

"Scopul guvernului este să protejeze sănătatea cetățenilor și să susțină afacerile", a declarat ea în cadrul unei conferințe de presă de la Berna.

"Avem mijloacele și capacitatea de a răspunde acestei situații medical și financiar", a mai spus Sommaruga.

"Aceste măsuri au sens doar dacă le respectăm cu toții, asta va încetini răspândirea bolii", a adăugat ea.

Din fondul de urgență de 9,5 miliarde de euro, până la 7,6 miliarde vor putea fi utilizate pentru plata șomajului parțial.

IMM-urile și târgurile vor fi de asemenea susținute prin diverse mijloace. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău