Coronavirus: Elevii de școală primară din Franța revin la ore în pofida numărului ridicat de cazuri de COVID-19

  • 26 Aprilie 2021 16:14
Coronavirus: Elevii de școală primară din Franța revin la ore în pofida numărului ridicat de cazuri de COVID-19

Copiii de școală primară și de grădiniță din Franța au revenit la școală de luni, în cadrul primei etape de redeschidere după un lockdown de trei săptămâni, chiar dacă numărul zilnic de cazuri de COVID-19 rămâne în continuare ridicat, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Președintele Emmanuel Macron a afirmat că revenirea la școală va contribui la lupta împotriva inegalităților sociale, întrucât părinții care fac eforturi pentru a plăti serviciile de educație ale copiilor vor putea reveni la muncă, însă sindicatele au avertizat că noile infectări ar putea duce la un ''torent'' de clase închise.

În suburbia de lux Neuilly-sur-Seine, din Paris, elevii poartă măști faciale și își curăță mâinile cu dezinfectant atunci când trec pragul școlii primare Achille Peretti. Un afiș le reamintește celor mici să păstreze distanța de un metru între ei.

''Sunt mici, au nevoie de un adult care să-i ajute, dar majoritatea părinților au slujbe și este greu să le ceri să contribuie la teme'', a declarat profesoara Elodie Passon.

Elevii de gimnaziu și de liceu urmează să se întoarcă la clase lunea viitoare, când guvernul va ridica restricțiile de călătorie în vigoare pe tot teritoriul țării de la începutul lui aprilie.

Terasele în aer liber ale barurilor și restaurantelor, precum și unele firme și spații destinate evenimentelor culturale, ar putea primi permisiunea de a se redeschide de la mijlocul lui mai dacă numărul infectărilor scade suficient, a precizat guvernul.

Unii medici și experți în sănătate avertizează însă că ar putea fi prea devreme pentru relaxarea restricțiilor.

Duminică, numărul mediu al cazurilor într-un interval de șapte zile a scăzut sub 30.000 de infectări, pentru prima oară în peste o lună, de la 38.000 la începerea lockdown-ului, deși numărul pacienților cu COVID-19 în stare critică se menține încă aproape de bilanțul maxim al celui de-al treilea val - 5.984.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău