Coronavirus: Donald Trump pledează pentru redeschiderea școlilor înainte de vacanța de vară

  • 28 Aprilie 2020 09:15
Coronavirus: Donald Trump pledează pentru redeschiderea școlilor înainte de vacanța de vară

Președintele american Donald Trump a pledat luni pentru redeschiderea unor școli înainte de vacanța de vară, dar a subliniat că decizia în acest sens le va reveni guvernatorilor de state, informează marți AFP.

"Cred că vom vedea numeroase școli redeschise chiar și pentru o perioadă scurtă și aceasta va fi un lucru bun", a declarat Trump în timpul unei conferințe de presă de la Casa Albă.

"Tinerii par să se descurce bine" în fața noului tip de coronavirus, a subliniat miliardarul republican.

Majoritatea școlilor americane au fost închise în urmă cu mai multe săptămâni în cadrul măsurilor de izolare menite să stăvilească pandemia, ceea ce, la fel ca în alte țări ale lumii, complică lucrul de acasă pentru numeroși părinți.

În pofida acestor măsuri, pandemia a avansat rapid în SUA, unde se înregistrează aproape 1 milion de contaminări și 56.000 de morți. Însă, ea pare să încetinească și președintele Trump, nerăbdător să relanseze economia, a prezentat în urmă cu circa 10 zile un plan de repornire a țării.

În strategia susținută de Casa Albă, școlile ar urma să fie redeschise abia într-o a doua etapă, după cel puțin 15 zile de la reluarea altor activități economice.

Însă Donald Trump pare să fi modificat luni acest calendar. "Știu că unii guvernatori nu sunt încă gata să-și deschidă statele, dar ar putea fi gata să-și deschidă școlile, este alegerea lor", a spus Trump.

Mai multe țări europene, printre care Danemarca și Norvegia, și-au deschis deja sălile de cursuri, iar altele ar urma să le deschidă în viitorul apropiat, cum sunt Franța și Olanda, începând de la 11 mai, pentru grădinițe și clasele primare.

În pofida precauțiilor anunțate, unii părinți și profesori rămân îngrijorați, iar Parisul a trebuit să anunțe că revenirea la școală se va face pe o bază voluntară. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău