Coronavirus: Danemarca va oferi cea de-a patra doză de vaccin persoanelor de peste 50 de ani

  • 22 Iunie 2022 16:07
Coronavirus: Danemarca va oferi cea de-a patra doză de vaccin persoanelor de peste 50 de ani

Confruntându-se cu o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID-19, Danemarca, o țară în care campania de vaccinare împotriva noului coronavirus este în prezent suspendată, va propune începând de săptămâna viitoare cea de-a patra doză de vaccin pentru persoanele din categoriile cele mai vulnerabile, a anunțat miercuri prim-ministrul Mette Frederiksen, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Autoritățile estimează că noua variantă este mai contagioasă decât precedenta și de aceea noi acționăm acum (...) pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili și pe persoanele în vârstă", a declarat Mette Frederiksen într-o conferință de presă, precizând că danezii din cele mai vulnerabile categorii vor putea să primească a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 încă de săptămâna viitoare.

Subvarianta Omicron BA.5 reprezintă deja 59% din totalul noilor cazuri de COVID-19 depistate în regatul scandinav, care a raportat peste 3,1 milioane de infectări de la începutul pandemiei, în contextul în care această țară are o populație de 5,8 milioane de locuitori.

După perioada estivală, campania de imunizare a populației, aflată într-o perioadă de pauză din luna aprilie, va fi extinsă și la alte categorii.

"Acesta este avizul autorităților sanitare, să propună o revaccinare pentru 2,5 milioane de danezi în timpul toamnei", a adăugat șefa Guvernului de la Copenhaga.

Cea de-a patra doză va fi propusă persoanelor de peste 50 de ani începând de la data de 1 octombrie. Peste 62% dintre danezi au primit deja o primă doză de supra-rapel (booster).

Danemarca, unde toate restricțiile antiepidemice au fost anulate la 1 februarie, nu intenționează să reintroducă astfel de măsuri.

"Strategia noastră vizează o societate fără restricții, de aceea trebuie să prevenim boala" mai mult decât contaminarea, a subliniat în timpul aceleiași conferințe de presă directorul Autorității pentru Sănătate Publică din Danemarca, Soren Brostrom, care le-a recomandat persoanelor cu simptome să se testeze și să se izoleze dacă rezultatele sunt pozitive. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Mon
22
Tue
20
Wed
10
Thu
7
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău