Coronavirus: Cum a influențat criza sanitară activitatea agențiilor de presă din Europa

  • 30 Iunie 11:16
Coronavirus: Cum a influențat criza sanitară activitatea agențiilor de presă din Europa

Criza sanitară provocată de pandemia de COVID-19 a influențat major activitatea agențiilor de presă din Europa în ceea ce privește modalitățile de lucru, obligându-le să facă progrese rapide în domeniul digitalizării și dezvoltării unui sistem funcțional de lucru online, potrivit declarațiilor directorilor unora dintre aceste instituții mass-media în interviuri publicate luni pe site-ul Alianței Europene a Agențiilor de Presă (EANA)

Agenția bosniacă de presă FENA a răspuns la nevoia tot mai mare de știri factuale și de încredere în Bosnia și Herțegovina prin două proiecte care păstrează fluxul informațional funcțional, furnizând în același timp materiale pentru presa națională, a declarat Elmir Huremovic, directorul general al FENA. Agenția a lansat o pagină specială de internet care publică în exclusivitate știri despre pandemie, iar acest conținut este disponibil tuturor prin intermediul site-ul FENA. În același timp, în colaborare cu principalul operator din domeniul telecomunicațiilor din țară, a fost lansat proiectul fena.live, care asigură transmisiunea printr-un streaming în direct a celor mai importante evenimente, cu o prezență minimă a reporterilor și a echipelor media.

FENA a transmis în direct prin streaming conferințele de presă ale oficialilor din domeniul sănătății și ale altor reprezentanți guvernamentali de la debutul pandemiei, livrând acest conținut către toate instituțiile media. Toate evenimentele sunt transmise totodată pe pagina de Facebook a agenției. Numărul de clipuri video produse de FENA s-a triplat de la începutul epidemiei, precum și numărul de articole publicate. Agenția este, de asemenea, mult mai activă pe rețelele de socializare - Facebook, Instagram, Twitter -, a precizat Elmir Huremovic.

Agenția de presă croată HINA ''a avut, în mod ironic, ghinionul de a fi afectată simultan de două catastrofe. (...) În timpul etapelor incipiente ale pandemiei de COVID-19 au circulat multe știri false pe diferite platforme, ca și panica generală cauzată de ambele - de virus și de cutremur'', a spus Branka Vojvodic, directoarea generală a agenției.

HINA se confruntă în prezent cu două pericole financiare majore: reduceri bugetare impuse de guvern și încasări reduse din piață, veniturile agenției bazându-se pe ambele surse aproape în mod egal, a mai precizat directoarea agenției croate. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:5,1 m/s
Thu
15
Fri
15
Sat
15
Sun
14
Mon
12

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău