Coronavirus: Coreea de Sud le cere companiilor să le permită angajaților să lucreze de acasă, în contextul înmulțirii cazurilor de coronavirus

  • 27 August 2020 11:05
Coronavirus: Coreea de Sud le cere companiilor să le permită angajaților să lucreze de acasă, în contextul înmulțirii cazurilor de coronavirus

Coreea de Sud le-a cerut joi companiilor să le permită angajaților să lucreze de acasă, iar Adunarea Națională de la Seul a fost închisă, în contextul în care autoritățile au raportat cel mai mare număr zilnic de cazuri de coronavirus din martie, relatează Reuters și AFP, preluat Agerpres.

Coreea de Sud a fost în februarie a doua cea mai afectată țară de pandemie, după China, unde a fost depistat noul coronavirus.

Autoritățile au reușit totuși să țină sub control situația printr-o strategie extinsă de testare și de depistare a contactelor persoanelor infectate.

De la mijlocul lunii august, au apărut totuși noi focare epidemice, majoritatea legate de biserici protestante.

Joi, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (KCDC) a anunțat 441 de noi cazuri, majoritatea în regiunea Seul, unde trăiește jumătate din populația de 52 de milioane de locuitori a țării.

Este cea mai mare creștere zilnică a numărului de cazuri din șase luni, după săptămâni în care cifrele au fluctuat între 30 și 40.

Autoritățile au îndemnat joi companiile să le permită angajaților să lucreze de acasă și au atras atenția asupra riscului unor focare în spațiile de muncă aglomerate.

"Vă rugăm să verificați atent factorii de risc la locurile de muncă, acolo unde mediul de lucru este în mod special vulnerabil la infecții, cum ar fi birouri de call center și depozite de logistică", a spus ministrul sănătății, Park Neung-hoo.

"Pentru a diminua transmiterea la locurile de muncă, vă rugăm să reduceți numărul de angajați prin programe de lucru flexibile, prin telemuncă și prin orare decalate", a declarat el.

În același timp, Adunarea Națională și-a închis joi porțile după ce un fotojurnalist care acoperea miercuri o reuniune a Partidului Democrat (centru-stânga) aflat la putere a fost testat pozitiv cu COVID-19.

 Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău