Coronavirus: Coreea de Nord a plasat în carantină 380 de cetățeni străini (Yonhap)

  • 24 Februarie 2020 09:33
Coronavirus: Coreea de Nord a plasat în carantină 380 de cetățeni străini (Yonhap)

Coreea de Nord a plasat în carantină 380 de cetățeni străini în cadrul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, a relatat luni agenția de presă sud-coreeană Yonhap, potrivit dpa, preluat de Agerpres.

'Am plasat în carantină până acum în jur de 380 de străini pe teritoriul țării, iar în același timp intensificăm izolarea, monitorizarea medicală și măsurile de testare asupra celor care au revenit din călătorii peste hotare, a celor care au venit în contact cu ei și a celor care prezintă simptome anormale', a transmis postul de radio central nord-coreean, citat de Yonhap.

Coreea de Nord nu a raportat până acum cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Nu există detalii cu privire la identitatea cetățenilor străini vizați, dar printre aceștia par a fi diplomați străini aflați la post la Phenian și 'persoane implicate în comerțul extern', după cum a transmis Yonhap.

Agenția sud-coreeană mai precizează că în jur de 3.000 de persoane care prezentau simptome sunt 'monitorizate' în provincia Pyongan de Nord, în apropiere de granița cu China.

Anterior, Phenianul a instituit o perioadă de carantină de 30 de zile pentru orice persoană despre care se credea că este infectată, și a închis frontiera cu China după ce epidemia s-a agravat în țara vecină.

Totodată, Coreea de Nord a intensificat monitorizarea și măsurile de carantină pentru unele bunuri importate. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău