Coronavirus: Compania Roche lansează un test rapid de COVID-19 cu o eficiență de 94,5 %

  • 11 Decembrie 2020 14:10
Coronavirus: Compania Roche lansează un test rapid de COVID-19 cu o eficiență de 94,5 %

Multinaționala elvețiană Roche a anunțat vineri lansarea testului rapid antigen Elecsys pentru detectarea virusului SARS-CoV-2 ce provoacă boala COVID-19, capabil să detecteze prezența coronavirusului în doar 18 minute și cu o fiabilitate de 94,5 %, potrivit EFE, preluat de Agerpres.

Compania notează într-un comunicat că va accelera canalele sale de producție pentru a putea fabrica peste 10 milioane de teste, în cazul unei cereri masive, și că a solicitat deja autorizație de comercializare de la Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA.


Testele antigen permit diagnosticarea cu o rapiditate mai mare decât cele PCR amplu utilizate și care necesită cel puțin câteva ore pentru analizarea lor.

De asemenea, testele PCR au o mai mare sensibilitate, ceeea ce face ca în unele cazuri rezultatele să fie fals pozitive.

Roche a precizat că testul său rapid Elecsys va fi folosit la testarea vaccinului dezvoltat de Moderna, în urma unui acord semnat săptămâna aceasta între cele două companii farmaceutice.

Potrivit Roche, Elecsys oferă o similitudine de 99,9 % cu testele PCR, astfel încât poate deveni "o alternativă sau o completare" la aceste teste.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău