Coronavirus: Comisia Europeană găzduiește o videconferință internațională pentru strângerea de fonduri destinate unui vaccin

  • 04 Mai 2020 08:56
Coronavirus: Comisia Europeană găzduiește o videconferință internațională pentru strângerea de fonduri destinate unui vaccin

Comisia Europeană va fi luni gazda unei videoconferințe internaționale care își propune strângerea de fonduri destinate eforturilor de dezvoltare a unui vaccin și a unor tratamente eficace împotriva noului coronavirus, transmite DPA, preluat de AGERPRES.

Se așteaptă ca videoconferința să strângă cel puțin 7,5 miliarde de euro, fonduri ce vor fi alocate în special unor organizații de sănătate mondiale și rețele de cercetare.

Demersul are ca scop să pună laolaltă resurse pentru dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin și a unor tratamente eficace și să le facă disponibile la nivel mondial, la prețuri accesibile.

Evenimentul, care va fi găzduit de la Bruxelles de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va începe la ora locală 15:00 (14:00 GMT).

Printre participanți se vor afla cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Emmanuel Macron și secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Cancelarul Merkel a promis la sfârșitul săptămânii trecute o 'contribuție financiară semnificativă' din partea Germaniei, despre care agenția DPA are informații că s-ar cifra la sute de milioane de euro.

Papa Francisc și-a afirmat duminică sprijinul față de obiectivele conferinței.

În pofida unor evoluții recente promițătoare, mulți cercetători nu se așteaptă totuși ca un vaccin să fie disponibil pentru utilizare pe scară largă înainte de anul viitor, cel mai devreme, adaugă DPA. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău