Coronavirus: Circa 2% dintre locuitorii Moscovei sunt infectați cu COVID-19 (primar)

  • 02 Mai 2020 15:00
Coronavirus: Circa 2% dintre locuitorii Moscovei sunt infectați cu COVID-19 (primar)

Circa 2% dintre locuitorii Moscovei - peste 250.000 de persoane - sunt infectați cu COVID-19, a declarat sâmbătă primarul capitalei ruse, referitor la rezultatele testelor efectuate până în prezent, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Conform testelor de depistare realizate pe diverse grupuri de populație, numărul real al persoanelor infectate este de circa 2% din populația totală a orașului", a scris primarul Serghei Sobianin pe blogul său.

Rusia a declarat până în prezent peste 114.000 de cazuri de coronavirus, dintre care 57.300 de cazuri la Moscova, epicentrul contagiunii.

Conform statisticilor oficiale, în Moscova trăiesc 12,7 milioane de locuitori, însă cifrele reale sunt, fără îndoială, mai mari.

Sobianin a declarat că Moscova și-a sporit în mod semnificativ capacitatea de testare a rezidenților în ultimele săptămâni, adăugând că orașul a reușit să "limiteze răspândirea epidemiei" datorită izolării populației la domiciliu și a altor măsuri.

Cu toate acestea, el a reiterat că Moscova nu a depășit încă vârful epidemiei. "Amenințarea continuă să crească", a spus primarul.

Cu 1.169 de decese raportate, rata oficială a deceselor în Rusia pare limitată în comparație cu alte țări precum Italia, Spania și Statele Unite.

Ministerul rus al Sănătății a declarat vineri că numărul copiilor infectați cu COVID-19 a crescut. Doi copii au murit din cauza coronavirusului în Rusia și starea altor 11 este considerată îngrijorătoare, a adăugat ministerul. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău