Coronavirus: China raportează 55 contagieri noi și se pregătește să-și închidă frontierele pentru străini

  • 27 Martie 2020 09:23
Coronavirus: China raportează 55 contagieri noi și se pregătește să-și închidă frontierele pentru străini

China a raportat 55 de noi contagieri cu coronavirus și cinci decese în ultimele 24 de ore, în contextul în care țara asiatică se pregătește să-și închidă frontierele pentru majoritatea cetățenilor străini în încercarea de a stopa cazurile de îmbolnăvire importate, relatează vineri dpa, preluat de Agerpres.

Toate cazurile de îmbolnăvire raportate vineri, cu excepția unuia, au fost înregistrate la persoane care se întorseseră din străinătate, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate.

China a anunțat joi că va suspenda intrarea cetățenilor altor țări care au vize valabile și permise de rezidență, măsura urmând să intre în vigoare sâmbătă. Tot joi, guvernul de la Beijing a anunțat că va limita drastic zborurile internaționale. Fiecare companie aeriană chineză și străină va putea să opereze un singur zbor internațional pe săptămână între China și orice altă țară, potrivit Administrației Aviației Civile din China (CAAC). La bordul fiecărui avion, numărul de pasageri nu poate depăși 75% din capacitatea aeronavei.

Până în prezent, China a raportat oficial 81.340 de contagieri, dintre care 3.292 decese și 74.588 vindecări.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău