Coronavirus: China a izolat un întreg oraș de la granița cu Myanmar după trei cazuri de COVID-19

  • 15 Septembrie 2020 11:21
Coronavirus: China a izolat un întreg oraș de la granița cu Myanmar după trei cazuri de COVID-19

China a izolat un mic oraș situat la frontiera cu Myanmar și a lansat o campanie de depistare generală printre locuitori după descoperirea a trei cazuri de COVID-19, a transmis marți primăria, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

China susține că reușește de mai multe luni să țină epidemia sub control pe teritoriul său. Numai câțiva noi bolnavi sunt înregistrați în fiecare zi, aproape toți fiind chinezi reveniți din străinătate și plasați în carantină încă de la sosire.

Cu o populație de 210.000 de persoane, micul oraș Ruili este situat în provincia Yunnan din sud-vestul țării, la frontiera cu Myanmar. Este cel mai important punct de trecere între cele două țări.

Toți locuitorii trebuie să rămână în casă și vor fi testați, a precizat marți primăria, adăugând că nu este autorizată nicio intrare sau ieșire din oraș.

De asemenea, magazinele sunt închise, cu excepția supermarketurilor, farmaciilor și piețelor de alimente.

Bolnavii de COVID-19 au venit din Myanmar, a mai transmis primăria, care a promis că va acționa împotriva persoanelor care trec frontiera ilegal.

Ruili este separat de un mic râu de localitatea Muse din Myanmar, cunoscută pentru străzile sale sordide și cazinouri, precum și pentru traficului de arme și droguri.

China s-a confruntat în ultimele luni cu mai multe focare epidemiologice localizate, între care unul și la Beijing. Însă ele au fost contracarate rapid că măsuri de izolare, cu identificarea contactelor și cu carantină.

China este închisă în continuare pentru străini, cu excepția unor cazuri extrem de rare.

Ministerul chinez al Sănătății a transmis marți că s-au înregistrat opt noi cazuri de COVID-19 în China, toate fiind persoane venite din străinătate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău