Coronavirus: Cehia raportează 11.233 noi cazuri fiind țara cu cele mai multe contagieri din UE

  • 23 Februarie 2021 13:07
Coronavirus: Cehia raportează 11.233 noi cazuri fiind țara cu cele mai multe contagieri din UE

Republica Cehă a raportat 11.233 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cu 26 % mai mult decât săptămâna trecută, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății și care plasează țara pe primul loc ca număr al contagierilor din Uniunea Europeană, relatează marți EFE, preluat de AGERPRES.

Cu o rată de 968 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, autoritățile vor impune de joi obligativitatea purtării măștilor FFp2, sau a măștilor sanitare, în magazine și în mijloacele de transport public.

Situația este critică în centrele de spitalizare, care se află la limita capacității lor, cu 6.573 de pacienți cu COVD-19, reprezentând 5,44 % din cazurile active.

Problema, potrivit autorităților sanitare, este că 1.329 dintre acești pacienți se află în stare gravă, fapt ce pune presiune asupra spitalelor, care au tot mai puține paturi la terapia intensivă.

Directoarea generală a Departamentului de Igienă, Jarmila Razlova, a declarat marți postului public Radiozurnal că mutația britanică a coronavirusului B.1.1.7 prevalează printre contagierile detectate în zona occidentală a țării.

Se menține actualul lockdown în trei provincii din nordul țării, două aflate la granița cu Germania și una cu Polonia, care au incidențe de trei sau patru ori mai mari decât media națională.

Starea de urgență, cu interdicția nocturnă de circulație și închiderea centrelor comerciale neesențiale, va rămâne în vigoare până la 28 februarie.

Starea de urgență va fi înlocuită de o nouă lege extraordinară împotriva epidemiilor, care va elimina restricții precum circulația nocturnă și vizitele la reședințe, dar va facilita impunerea de alte măsuri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău