Coronavirus: Cehia înăsprește regulile de purtare a măștilor faciale de protecție

  • 19 Februarie 2021 17:53
Coronavirus: Cehia înăsprește regulile de purtare a măștilor faciale de protecție

Republica Cehă înăsprește regulile de purtare a măștilor de protecție, cerând cetățenilor să poarte măști faciale de uz medical în unele regiuni ale țării, a anunțat vineri ministrul sănătății ceh Jan Blatny, citat de dpa, preluat de Agerpres.

Începând de luni, 22 februarie, cehilor li se cere să folosească măști care filtrează particulele sau cu nano-silver pentru o protecție mai mare atunci când intră în magazine, în transportul public sau în spitale.

Mai exact, ministrul Blatny le-a cerut cetățenilor să poarte măști medicale de tip FFP2 sau FFP3, dar a adăugat că se permite și purtarea a două măști chirurgicale obișnuite una peste alta.

Cehia, țară cu 10,7 milioane de locuitori, se confruntă în prezent cu o înmulțire a cazurilor de noi contaminări zilnice, o creștere despre care guvernul spune că este rezultatul răspândirii variantei mai contagioase de coronavirus identificată pentru prima dată în Marea Britanie.

Autoritățile cehe au raportat vineri 11.553 de cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, ceea ce ridică numărul total la peste 1,1 milioane de infecții, între care 18.913 decese pe ansamblul țării de la începutul pandemiei.

Între timp, critici dure s-au abătut asupra lui Roman Prymula, consultantul pentru pandemie al guvernului ceh, după ce a fost văzut joi în tribuna VIP în timpul unui meci de fotbal între Slavia Praga și Leicester City (Anglia). 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău