Coronavirus: Cazuri de infecție în 41 de școli din Berlin, la două săptămâni după începerea cursurilor

  • 21 August 2020 15:06
Coronavirus: Cazuri de infecție în 41 de școli din Berlin, la două săptămâni după începerea cursurilor

Cel puțin 41 dintre cele 825 de școli din Berlin (aproximativ 4,5 %) au raportat cazuri de coronavirus în rândul profesorilor sau al elevilor în primele două săptămâni de la începerea cursului după vacanța de vară, potrivit ziarului Berliner Zeitung, citat de EFE, preluat de Agerpres.

Ziarul se bazează pe datele furnizate de autoritățile din domeniul învățământului din acest oraș stat, potrivit cărora 37 de școli au plasat în carantină o parte dintre elevi, profesori, sau din ambele categorii, în urma depistării a cel puțin un caz de infectare în comunitatea școlară.

Lista include atât școli publice cât și private, dar lipsesc unele centre școlare în care au fost semnalate cazuri, în timp ce pentru școlile profesionale încă nu au fost prezentate date oficiale. În alte două școli măsurile de carantină au fost deja ridicate.

Potrivit responsabilei pentru educație a Berlinului, Sandra Scheeres, aceste date arată că "școlile nu sunt în sine un 'hotspot'' (punct fierbinte) și că de regulă "infecțiile ajung în școală din afară".

Potrivit datelor furnizate joi la 15:00 ora locală, cazurile de contagiere cu noul coronavirus la Berlin după două săptămâni de cursuri nu constituie încă un pericol pentru funcționarea în mod regulat a școlilor, notează Berliner Zeitung.

În majoritatea centrelor de învățâmânt cu cazuri confirmate, acestea se referă la un elev sau la un profesor infectat, fără să fie depistate și alte contagieri. Totuși impactul ar putea fi considerabil, dacă se au în vedere cazurile suspecte și consecințele pe care le implică existența chiar și a unui singur caz într-o școală, subliniază ziarul.

Prin urmare sunt deja zeci de profesori și sute de elevi plasați în carantină în tot Berlinul.

În întreaga țară autoritățile sanitare germane au raportat 1.427 noi contagieri cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai ridicată cifră după cea de la sfârșitul lunii aprilie când s-au înregistrat 1.700 de cazuri.

Numărul total al contagierilor de la raportarea primului caz, la 27 ianuarie, se ridică la 230.048, iar cel al deceselor a crescut la 9.260, după ce în ultimele 24 de ore s-au înregi.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău