Coronavirus: Cancelarul austriac Sebastian Kurz se așteaptă la revenire la normal în vara lui 2021

  • 28 August 2020 14:20
Coronavirus: Cancelarul austriac Sebastian Kurz se așteaptă la revenire la normal în vara lui 2021

Cancelarul austriac conservator Sebastian Kurz a declarat vineri la Viena că se așteaptă la o revenire la normal vara viitoare, după o toamnă și o iarnă dificile din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

"Rezumând, aș spune că, pe baza a ceea ce știm astăzi, este foarte probabil ca vara viitoare să poată redeveni normală și spun că ar trebui să redevină", a declarat el în fața jurnaliștilor.

"În același timp însă, trebuie să fie clar pentru noi că lunile următoare vor fi o perioadă dificilă. Redeschiderea anului școlar, sezonul rece și numeroasele activități care vor trece din nou din exterior în interior. La acestea se adaugă valul anual de gripă", a continuat el.

Austria vrea să evite o nouă izolare generală și ia în considerare, a explicat el, întărirea prevenirii infecțiilor, care se înmulțesc. În această săptămână, nivelul de noi contaminări a fost de peste 300 pe zi, un record de la ridicarea treptată a măsurilor de izolare.

Viena a introdus măsuri de izolare foarte devreme, de la mijlocul lunii martie, însă apoi le-a relaxat treptat de la mijlocul lui aprilie. A deschis mai întâi magazinele, apoi cafenelele, restaurantele și teatrele, însă în iulie a introdus obligativitatea de a purta mască în supermarketuri.

Austria, țară central-europeană care dispune de o bună rețea de spitale, a fost relativ ferită până acum de pandemia de coronavirus, comparativ cu alte state europene.

Vineri, bilanțul era de 733 de decese legate de boala COVID-19 de la apariția epidemiei, care a contaminat oficial circa 26.400 de persoane. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău