Coronavirus: Bollywood-ul va relua filmările

  • 25 Iunie 2020 14:30
Coronavirus: Bollywood-ul va relua filmările

Bollywood-ul își poate relua începând de joi filmările, întrerupte de epidemia de coronavirus, respectând însă reguli sanitare care ar trebui să limiteze fastul legendar al "fabricii de vise" din India, informează AFP, preluat de Agerpres.

Un acord între trei mari organizații cinematografice indiene, anunțat joi, pune imediat capăt întreruperii filmărilor, în vigoare de la impunerea carantinei la nivel național, la sfârșitul lunii martie, în India, în contextul eforturilor de a opri răspândirea COVID-19.

În cadrul eliminării restricțiilor impuse pe fondul pandemiei, guvernul a autorizat deja reluarea filmărilor în luna iunie, însă actorii, producătorii și tehnicienii negociau încă revenirea la muncă, date fiind actualele riscuri pentru sănătate.

Reprezentanții sectorului au indicat că "au rezolvat pe cale amiabilă problemele restante", inclusiv contribuțiile la asigurările de viață și medicale pentru toate echipele de filmare, "deschizând astfel calea pentru reluarea imediată a filmărilor".

Cu toate acestea, regulile sanitare drastice vor reprezenta o provocare artistică majoră pentru regizori, în condițiile în care nu li va se permite să filmeze scene de căsătorie sau de luptă, două elemente esențiale ale lungmetrajelor de la Bollywood.

De asemenea, actorilor de peste 65 de ani li se interzice accesul pe platourile de filmare, ceea ce va constrânge unele dintre cele mai importante vedete indiene, cum ar fi superstarul Amitabh Bachchan (77 de ani), să rămână acasă.

Normele de distanțare fizică împiedică, de asemenea, filmarea unor scene în care protagoniștii se sărută sau se îmbrățișează, marcând o revenire la practicile mai conservatoare din anii '80, când imaginile cu flori simbolizau în mod cast scenele de dragoste.

Producătorii vor trebui să dispună, de asemenea, de un medic, o infirmieră și o ambulanță în platou, un criteriu greu de îndeplinit în condițiile în care Mumbai-ul se confruntă deja cu un deficit de îngrijitori și de ambulanțe.

Liniile directoare formulate de breasla producătorilor din India solicită, de asemenea, actorilor să-și realizeze machiajul și coafura acasă, în timp ce directorii de casting sunt rugați să apeleze la rudele reale ale actorilor pentru scenele de familie, pentru a limita interacțiunile dintre străini.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău