Coronavirus: Berlinala a fost amânată pentru martie și va fi organizată online

  • 18 Decembrie 2020 18:47
Coronavirus: Berlinala a fost amânată pentru martie și va fi organizată online

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, organizat de obicei la începutul lunii februarie, a fost amânat pentru martie, iar competiția va avea loc online din cauza pandemiei de COVID-19, au anunțat vineri organizatorii, relatează AFP și dpa, preluat de Agerpres.

Cea de-a 71-a ediție a Berlinalei va avea loc în "două etape", cu o competiție online și acordarea de premii în martie, precum și cu proiecții deschise publicului în iunie, au declarat cei doi directori ai festivalului, Mariette Rissenbek și Carlo Chatrian, într-un comunicat.

"Odată cu schimbarea formatului festivalului în 2021, vom avea șansa de a proteja sănătatea tuturor oaspeților și de a susține repornirea industriei cinematografice", a declarat directorul executiv al Berlinalei, Mariette Rissenbeek, într-un comunicat.

Selecția oficială a filmelor va fi dezvăluită în luna februarie. Filmele câștigătoare vor fi apoi proiectate pentru public în iunie în săli sau în cinematografe în aer liber.

Germania este puternic lovită de al doilea val al pandemiei de COVID-19. Locațiile culturale au fost închise de la începutul lunii noiembrie și nu vor fi redeschise timp de câteva săptămâni.

Creată în 1951, Berlinala este împreună cu Festivalul Internațional de Film de la Cannes și cu Festivalul de Film de la Veneția unul dintre cele trei principale festivaluri de film din Europa. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău