Coronavirus: Belgia exclude orice relaxare a restricțiilor în următoarea lună

  • 22 Februarie 2021 19:38
Coronavirus: Belgia exclude orice relaxare a restricțiilor în următoarea lună

Guvernul belgian a exclus luni orice relaxare a restricțiilor anti-COVID-19 în următoarea lună, de teama propagării noilor variante ale coronavirusului, în special a variantei britanice, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Guvernul belgian a exclus luni orice relaxare a restricțiilor anti-COVID-19 în următoarea lună, de teama propagării noilor variante ale coronavirusului, în special a variantei britanice, transmite AFP.

''Trebuie să rămânem foarte prudenți pentru a evita un al treilea val'', a declarat premierul belgian Alexander De Croo într-o conferință de presă desfășurată luni dimineață. De Croo s-a exprimat în condițiile multiplicării apelurilor, inclusiv în rândul propriei majorități, pentru a da perspective pentru redeschiderea HoReCa și domeniului spectacolelor, private de orice activitate de aproape patru luni.

La rândul lor, virusologii belgieni au explicat că prudența este justificată mai ales prin incertitudinea cu privire la contagiozitatea noilor variante în circulație.

''Evoluția lor încă nu este total previzibilă, sunt săptămâni, o lună, o lună și jumătate care ne vor permite'' să o măsurăm mai bine, a afirmat unul dintre virusologi, Yves Van Laethem, care a calificat situația belgiană drept ''precară''. El a precizat că varianta britanică reprezintă circa '37-40%' din noile infecții recenzate în Belgia, unde circulă de asemenea și alte două variante, cea sud-africană și cea braziliană.

Pandemia de COVID-19 a cauzat aproape 22.000 de decese în Belgia, făcând din aceasta una dintre cele mai afectate țări din Europa, pe fondul campaniei de vaccinare lente (4,4% dintre persoanele de peste 18 ani au primit până acum o primă doză și 2,9% ambele doze).

Restricțiile actuale, în vigoare până la 1 aprilie, includ o interdicție de călătorie în străinătate cu excepția motivelor esențiale (lucrătorii transfrontalieri nu sunt vizați).

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău