Coronavirus: Belgia a înregistrat săptămâna trecută un număr record de 12.000 de cazuri într-o singură zi

  • 19 Octombrie 2020 15:20
Coronavirus: Belgia a înregistrat săptămâna trecută un număr record de 12.000 de cazuri într-o singură zi

Belgia a stabilit un record de peste 12.000 de infectări cu noul coronavirus într-o singură zi, marți, săptămâna trecută, aceasta fiind cea mai mare cifră raportată de la începutul epidemiei pe teritoriul național, a anunțat luni agenția de presă belgiană Belga, citată de AFP, preluat de Agerpres.

Peste 10.000 de oameni au murit de COVID-19 în Belgia, o țară ce are o populație de 11,5 milioane de locuitori.

Pentru a contracara creșterea explozivă a numărului de cazuri, guvernul belgian a ordonat vineri închiderea tuturor barurilor, cafenelelor și restaurantelor și a impus izolarea populației la domiciliu între miezul nopții și ora 05:00. Telemunca a devenit obligatorie pentru companiile belgiene al căror obiect de activitate permite această posibilitate. Noile restricții au intrat în vigoare luni.

În medie, numărul mediu al infecțiilor a crescut săptămâna trecută cu 80%: Belgia a înregistrat peste 7.800 de infecții zilnice în perioada 9-15 octombrie, în comparație cu o medie zilnică de aproape 4.400 de cazuri săptămâna precedentă.

A explodat și numărul cazurilor severe: în medie, peste 250 de oameni au fost spitalizați în fiecare zi a săptămânii trecute, iar sistemul național de sănătate a ajuns la limitele capacității sale de primire și de funcționare.

Ministrul belgian al Sănătății, Frank Vandenbroucke, a recunoscut că Guvernul de la Bruxelles a pierdut controlul asupra pandemiei.

"Suntem cea mai afectată dintre toate regiunile Europei", a spus el, referindu-se la situația din capitala țării, Bruxelles, și a regiunii francofone Valonia.

"Ne aflăm cu adevărat foarte aproape de un tsunami", a adăugat ministrul belgian pentru postul de televiziune RTL Info, duminică. "Adevărul este că nu mai controlăm deloc ceea ce se întâmplă", a mai spus Frank Vandenbroucke.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău