Coronavirus: Belarus începe vaccinarea populației cu Sputnik V

  • 29 Decembrie 2020 13:15
Coronavirus: Belarus începe vaccinarea populației cu Sputnik V

Belarus a anunțat marți lansarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 odată cu sosirea în țară a primului lot de vaccin rusesc Sputnik V, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

'Primul lot de vaccin a sosit astăzi în Belarus', a informat Ministerul Sănătății într-un comunicat, anunțând 'începerea vaccinării populației belaruse'.

'Primii care vor fi vaccinați vor fi lucrătorii medicali, profesorii și specialiștii care, date fiind particularitățile profesiilor lor, trebuie să intre frecvent în contact cu oameni', a declarat ministrul Dmitri Pinevici, precizând că administrarea 'se va face pe bază de voluntariat'.

Nici autoritățile din Belarus, nici cele din Rusia nu au specificat câte doze au fost trimise.

Belarus a fost prima țară străină care a omologat vaccinul rusesc Sputnik V, în decembrie, după ce de la 1 octombrie pe teritoriul său s-au desfășurat studii clinice.

'Astăzi, Belarus a devenit și prima țară, după Rusia, care începe vaccinarea populației cu Sputnik V', a afirmat într-un comunicat și Kirill Dmitriev, directorul Fondului de Investiții Directe al Rusiei (RDIF), implicat în finanțarea vaccinului.

Vaccinul rusesc Sputnik V fusese primit cu scepticism de comunitatea internațională din cauza anunțării autorizării sale, considerată prematură, în august, înainte de lansarea testelor clinice de masă (faza 3) și de publicarea unor rezultate științifice.

Loturi de Sputnik V au fost totuși trimise în ultimele zile în Argentina și Ungaria, iar Rusia speră să dispună până anul viitor de 'milioane de doze'.

Rusia a demarat la începutul lunii vaccinarea populației cu angajații aflați la risc și cu cei din profesiile considerate 'prioritare'. Marți începe vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău