Coronavirus: Autoritățile sud-coreene îi avertizează cu expulzarea sau cu închisoarea pe cei care nu respectă carantina

  • 26 Martie 2020 10:58
Coronavirus: Autoritățile sud-coreene îi avertizează cu expulzarea sau cu închisoarea pe cei care nu respectă carantina

Coreea de Sud a avertizat joi că îi va expulza pe străinii care nu respectă autoizolarea, în timp ce cetățenii sud-coreeni care încalcă regulile de carantină riscă închisoarea, după înmulțirea semnificativă a cazurilor de coronavirus importate, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Autoritățile sud-coreene au înăsprit regulile de intrare pentru cei care vin din țări puternic afectate de pandemie, fiind supuși unei carantine obligatorii de două săptămâni, însă cel puțin 11 persoane au încălcat regulile de autoizolare în perioada 13-24 martie, a precizat Ministerul Sănătății, fără a menționa naționalitățile lor.

"Vom aplica principiul toleranței zero în luarea de măsuri împotriva celor care părăsesc autoizolarea fără motive legitime", a afirmat într-o conferință de presă Yoon Tae-ho, director general pentru politici de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății.

"Străinii vor fi repatriați forțat, iar cetățenii coreeni vor fi raportați la poliție pentru penalitățile corespunzătoare și vor pierde sprijinul financiar acordat celor care au respectat carantina de 14 zile", a spus el.

Sud-coreenii care încalcă regulile ar putea primi o pedeapsă de până la un an de închisoare și o amendă de 8.100 de dolari.

Coreea de Sud a raportat joi 104 noi cazuri de coronavirus, având pentru a doua zi la rând mai multe cazuri importate decât cele interne, conform Centrului Coreean pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC).

Numărul total al cazurilor a ajuns la 9.241, iar bilanțul deceselor a urcat la 142, de la cele 126 anunțate miercuri.

Dintre noile cazuri, 57 sunt venite din străinătate - 49 sunt sud-coreeni, iar opt sunt străini, a precizat Yoon Tae-ho.
Și alte țări din Asia, printre care China și Singapore, au înregistrat înmulțiri semnificative ale cazurilor importate în ultimele două săptămâni, ceea ce amenință eforturile lor încununate în mare măsură de succes de a ține sub control epidemia internă.

Multe persone care se întorc sunt cetățeni din acele țări asiatice care studiază în Marea Britanie și Statele Unite și care acum pleacă în contextul în care pandemia de coronavirus se răspândește rapid și în aceste state, iar școlile și universitățile și-au suspendat cursurile.

Persoanele care vin în Coreea de Sud cu vize pe termen lung din Europa trebuie testate pentru coronavirus și trebuie să petreacă două săptămâni în carantină.

Și persoanele care vin din SUA vor trebui să intre de vineri în carantină, deși numai cei care prezinte simptome de COVID-19 vor fi testați.

Aproape 90% dintre străinii supuși regulilor s-au înscris pentru o aplicație de smartphone care le monitorizează mișcările cât sunt în carantină, în timp ce procentul sud-coreenilor care au făcut același lucru este de 60%, a spus un oficial din cadrul Ministerului de Interne.

KCDC a precizat că analizează mijloacele de a rămâne în contact cu cei care nu pot folosi această aplicație. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău