Coronavirus: Austria nu va coopera cu UE, ci cu Danemarca și Israelul la un viitor vaccin

  • 02 Martie 2021 12:25
Coronavirus: Austria nu va coopera cu UE, ci cu Danemarca și Israelul la un viitor vaccin

Austria a anunțat marți că va colabora cu Danemarca și Israelul pentru a produce a doua generație de vaccinuri împotriva coronavirusului, eficiente pentru tulpinile mutante, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat că Austria și Danemarca, membre ale Uniunii Europene, dar și ale așa-numitului First Movers Group (grupul de acțiune rapidă) fondat de el, vor colabora cu Israelul și la cercetarea opțiunilor de tratament.

Anunțul este o reacție la programul comun al Uniunii Europene pentru achiziția vaccinurilor, criticat pentru că este prea lent la încheierea de contracte cu producătorii. Livrarea vaccinurilor către statele membre a fost întârziată și de probleme de producție și pe lanțul de distribuție.

Kurz a apreciat că deși decizia ca vaccinurile să fie achiziționate de UE pentru toate țările membre a fost corectă în principiu, Agenția Europeană pentru Medicamente nu a aprobat vaccinurile suficient de rapid. El a condamnat și companiile farmaceutice pentru livrările cu întreruperi.

"De aceea trebuie să ne pregătim pentru viitoarele mutații și să nu mai depindem doar de UE pentru producția vaccinurilor din generația a doua", a declarat cancelarul.

Potrivit lui Kurz, experții consideră că vor trebui vaccinate două treimi din populația Austriei, adică peste șase milioane de oameni anual, în următorii ani.

Șeful guvernului de la Viena va face săptămâna aceasta o vizită în Israel împreună cu omoloaga sa daneză, Mette Frederiksen, pentru a vedea la fața locului cum decurge campania de vaccinare rapidă.

Kurz a mai anunțat și că va inspecta companiile farmaceutice Pfizer, Novartis, Polymun și Boehringer Ingelheim, care contribuie la producția internă a Austriei, și va discuta marți cu oameni de știință și medici de primă mărime. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău