Coronavirus: Austria a primit cu 20 % mai puține vaccinuri din cauza unei probleme de producție la Pfizer

  • 18 Ianuarie 2021 17:38
Coronavirus: Austria a primit cu 20 % mai puține vaccinuri din cauza unei probleme de producție la Pfizer

Austria are în prezent cu 20 % mai puține vaccinuri anti-COVID-19 decât preconiza pentru ianuarie, din cauza unei probleme de producție la compania farmaceutică Biontech/Pfizer, a explicat luni guvernul austriac care și-a exprimat încrederea ca ritmul de distribuție să fie restabilit în februarie, relatează EFE, preluat de Agerpres.

În fața acestei situații, cancelarul austriac Sebastian Kurz a precizat că țara sa alături de Danemarca și Grecia, va face presiuni asupra Uniunii Europene pentru ca Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) să aprobe vaccinul dezvoltat de AstraZeneca în regim de urgență și fără birocrație.

Guvernul austriac, o coaliție de creștin-democrați și ecologiști, a fost criticat pentru lentoarea procesului de vaccinare care a început cu rezidenții din aziluri și personalul care îi îngrijește și personalul sanitar din spitale.

De asemenea, în unele regiuni au început să fie vaccinate persoanele cu vârsta de peste 85 de ani.

Austria, o țară cu 8,9 milioane de locuitori, speră să primească până la 31 martie aproape un milion de doze de vaccin de la compania germano-americană Biontech/Pfizer și 200.000 de la cea americană Moderna, cu care vor putea fi imunizate aproximativ 600.000 de persoane, potrivit ministrului sănătății, Rudolf Anschober.

De asemenea, țara preconizează să primească până la 2 milioane de doze de la compania britanică AstraZeneca în aceeași perioadă, după ce vaccinul dezvoltat de aceasta va obține undă verde de la la EMA.

Cu o incidență de 130 de infecții cu noul coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile, Austria a intrat din 26 decembrie în al treilea lockdown, cu învățământul online și toate centrele comerciale neesențiale închise, alături de restaurante și de hoteluri.

În fața mai multor indicatori privind faptul că mutația virusului B.1.1.7, detectată pentru prima dată în Marea Britanie, se extinde cu rapiditate în țară și reprezintă deja 15 % dintre infecții, guvernul a decis luni menținerea restricțiilor până la cel puțin 7 februarie și chiar înăsprirea unor măsuri preventive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău