Coronavirus: Australia și Noua Zeelandă mențin restricțiile, în pofida scăderii numărului de contaminări

  • 14 Aprilie 2020 09:09
Coronavirus: Australia și Noua Zeelandă mențin restricțiile, în pofida scăderii numărului de contaminări

Australia și Noua Zeelandă au respins marți ideea de a atenua restricțiile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, chiar dacă cele două țări înregistrează o scădere accentuată a numărului de contaminări, informează AFP, preluat de Agerpres.

Premierul australian Scott Morrison a afirmat că Australia are încă nevoie de "mai multe săptămâni" înainte de ridicarea unei părți din măsurile luate pentru a stăvili propagarea pandemiei.

"Răbdarea trebuie să fie virtutea noastră în această situație", a spus Morrison, invocând Singapore, care se confruntă cu un al doilea val de infectări.

Australia, cu o populație de 25 de milioane de locuitori, a raportat doar 63 de cazuri de contaminare în două zile, duminică și luni, ceea ce a urcat totalul de îmbolnăviri de COVID-19 la 6.366. Aceasta este cea mai mică creștere în 48 de ore în decurs de o lună.

Noua Zeelandă, cu o populație de 5 milioane de locuitori, a înregistrat marți doar 8 cazuri noi, ajungând la un total de 1.072 de contaminări. Aceasta este cea mai mică creștere a numărului de contaminări de pe teritoriul său în peste trei săptămâni.

"Am înregistrat succese", a declarat marți premierul neozeelandez Jacinda Ardern în fața jurnaliștilor, care au întrebat-o dacă restricțiile vor fi ridicate. "Nu vreau să stric aceste succese sau sacrificiile care au fost făcute de neozeelandezi", a subliniat ea.

"Scopul nostru este de a lovi repede și puternic, și asta pentru a ajunge în punctul în care să putem ridica o parte din restricțiile privind izolarea", a adăugat Ardern, precizând că nimic nu se va schimba timp de cel puțin o săptămână.

Cele două țări și-au închis frontierele externe și au impus perioade de carantină de 14 zile pentru rezidenții lor la întoarcerea acestora.

Noua Zeelandă a ordonat o izolare strictă la domiciliu, în timp ce Australia s-a limitat la restricții privind deplasările, adunările și activitățile publice.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău