Coronavirus: Australia confirmă două cazuri de infectare cu noua tulpină a virusului

  • 21 Decembrie 2020 14:29
Coronavirus: Australia confirmă două cazuri de infectare cu noua tulpină a virusului

Australia a confirmat luni că au fost detectate două cazuri de infectare cu noua tulpină cu răspândire rapidă a coronavirusului, care a determinat autoritățile din Marea Britanie să revină asupra intenției de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei, informează Reuters. Acestea sunt primele cazuri de infectare cu noua tulpină confirmate în regiunea Asia-Pacific,scrie Agerpres.

Cel mai populat stat australian, New South Wales (NSW), a raportat duminică șase noi cazuri de coronavirus la persoane care au revenit din străinătate și se află în carantină, iar autoritățile au anunțat că printre acestea s-au numărat două cazuri la care a fost identificată noua tulpină, cu răspândire rapidă.

Autoritățile din NSW, însă, au subliniat că nu există persoane infectate cu noua tulpină în afara carantinei. "Am avut câțiva călători care au revenit din Marea Britanie cu mutația respectivă", a declarat presei Kerry Chant, șeful direcției sanitare din NSW.

Australia, care din martie și-a închis granițele pentru persoanele care nu au cetățenie australiană sau drept de rezidență permanentă, a anunțat că nu ia în considerare suspendarea zborurilor între această țară și Marea Britanie.

"Toată lumea care vine din Marea Britanie intră timp de 14 zile în carantină la hotel și nu prezintă niciun risc deoarece această carantină funcționează cu succes", a declarat reporterilor, medicul-șef al țării, Paul Kelly.

Autoritățile și-au exprimat, de asemenea, speranța că vor controla focarul de coronavirus din Sydney după ce statul NSW a raportat cea mai mică creștere a numărului de cazuri de infectare în 24 de ore din ultimele trei zile.

NSE a anunțat că 15 persoane au prezentat rezultate pozitive la testul pentru coronavirus în ultimele 24 de ore, o cifră mai mică în comparație cu cea de 30 din ziua precedentă, numărul total al cazurilor depistate în cadrul focarului având ca punct central plajele de la nord de Sydney ajungând la 83.

"Sunt mulțumită de ceea ce am văzut între timp dar, din nou, este volatil", a declarat reporterilor premierul NSW, Gladys Berejiklian. Guvernul urmează să furnizeze până miercuri o actualizare cu privire la "cum vor arăta Crăciunul și următoarele zile în ceea ce privește măsurile de izolare", a spus ea.

Statele australiene s-au grăbit să restricționeze intrarea pe teritoriilor lor pentru persoanele din Sydney și statul New South Wales începând de duminică dimineața.

"2020 nu a terminat cu noi", a declarat presei premierul Scott Morrison. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău