Coronavirus - Apple își va închide toate magazinele din China până pe 9 februarie

  • 01 Februarie 2020 18:00
Coronavirus - Apple își va închide toate magazinele din China până pe 9 februarie

Gigantul american din domeniul informaticii Apple a anunțat sămbătă că își va închide toate magazinele de pe teritoriul Chinei continentale până pe 9 februarie în contextul epidemiei de pneumonie virală cu coronavirus, care a provocat deja 259 de decese în această țară, informează AFP, preluat de Agerpres.

Compania a precizat, într-un comunicat transmis AFP, că a luat această decizie în virtutea principiului precauției și ''pe baza celor mai recente sfaturi ale principalilor experți din domeniul sănătății''.

Produsele Apple, iPhone și iPad sunt foarte populare în China continentală (sintagmă care exclude Hong Kong și Macao), una dintre principalele piețe de desfacere ale grupului american în afara SUA.

Potrivit paginii de internet în mandarină a companiei californiene, multe dintre cele 42 de puncte de desfacere de pe teritoriul Chinei erau încă deschise sâmbătă, dar cele mai multe dintre acestea vor fi închise începând de duminică.

În afara punctelor de desfacere, Apple a precizat totodată că birourile și centrele de contact vor rămâne închise până pe 9 februarie inclusiv. Cumpărăturile din magazinul online vor fi în continuare disponibile.

Măsura închiderii magazinelor va avea însă efecte limitate: din cauza epidemiei, cei mai mulți dintre chinezi nu-și părăsesc locuințele de teama infectării cu coronavirus, majoritatea magazinelor sunt închise, iar străzile din marile orașe sunt aproape pustii.

Epidemia de coronavirus a făcut deja 259 de victime în China, unde au fost confirmate 11.791 de cazuri de contaminare, a anunțat sâmbătă Comisia națională pentru sănătate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău