Coronavirus: Aeroportul Narita din Japonia le pune la dispoziție călătorilor paturi din carton

  • 13 Aprilie 2020 10:33
Coronavirus: Aeroportul Narita din Japonia le pune la dispoziție călătorilor paturi din carton

Aeroportul Narita din Japonia a organizat un "hotel" în zona rezervată ridicării bagajelor de către pasageri, în care a instalat paturi din carton acoperite cu plăpumi pentru pasagerii curselor internaționale care trebuie să aștepte până primesc rezultatele testelor pentru noul coronavirus, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Deși numărul zborurilor spre și dinspre Narita a scăzut atât de mult încât aeroportul și-a închis una dintre pistele pentru avioane, continuă totuși să aterizeze curse din țări puternic afectate de epidemia de COVID-19, cum sunt Italia sau Statele Unite, iar pasagerii trebuie să fie testați pentru coronavirus înainte de a fi lăsați să părăsească aeroportul.

Rezultatul unui astfel de test poate sosi cel mai repede în 6 ore, însă întârzierile pot dura 1 - 2 zile, conform unui reprezentant al Ministerului Sănătății din Japonia, citat de Reuters. În acest răstimp, pasagerii pot părăsi aeroportul dar nu au voie să plece cu transportul în comun. Pasagerii care nu au membri ai familiei sau prieteni care să vină să-i ia cu automobilul, trebuie să aștepte rezultatele testului în aeroport.

Paturile au fost amplasate pentru cazul în care facilitățile de cazare din apropierea aeroportului vor fi pline. Deocamdată, aceste paturi sunt goale. Concepute pentru folosință în centre de evacuare în timpul unor dezastre naturale, aceste paturi sunt făcute din carton rezistent și sunt dotate cu o saltea și o pilotă.

"Există facilități de cazare în apropierea aeroportului, iar din câte știu, paturile nu au fost încă folosite - sau unele paturi au fost folosite pentru scurt timp", a susținut oficialul citat de Reuters.

Japonia a declarat săptămâna trecută stare de urgență împotriva noului coronavirus în marile orașe. Peste 7.400 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 s-au înregistrat în Japonia, iar bilanțul deceselor puse pe seama noului coronavirus este de 137. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău