Coronavirus: 7.830 de noi infectări, raportate în Germania în ultimele 24 de ore

  • 17 Octombrie 2020 12:30
Coronavirus: 7.830 de noi infectări, raportate în Germania în ultimele 24 de ore

Germania a înregistrat un număr de 7.830 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, un nou record reprezentând cel mai mare bilanț zilnic de la debutul pandemiei, a informat sâmbătă Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Bilanțul a crescut cu aproape 500 de cazuri în comparație cu cel de vineri, când au fost raportate 7.334 de noi infectări, precedentul record.

Anteriorul vârf de infectări în Germania, de circa 6.300 de cazuri, s-a înregistrat la sfârșitul lunii martie, însă este posibil ca numărul de cazuri la vremea respectivă să fi fost mult mai mare întrucât capacitatea de testare s-a extins semnificativ între timp.

Potrivit RKI, cel puțin 356.387 de persoane din Germania au fost infectate cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, iar 9.767 au decedat, cu 33 mai multe decât în ziua precedentă.

Guvernul federal dorește să recruteze mult mai multe persoane care să sprijine autoritățile locale în depistarea lanțurilor de infectare.

''Nevoia este imensă, de ordinul zecilor de mii'', a declarat Helge Braun, șeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, pentru Rheinische Post într-un articol publicat sâmbătă.

În plus față de un contingent militar de până la 15.000 de soldați, politicianul a spus de asemenea că analizează posibilitatea ''mobilizării de rezerve adiționale de personal în guvernul federal și autoritățile subordonate''.

Acesta și-a exprimat totodată speranța că ar putea fi recrutați un număr mare de studenți pentru a ajuta la depistarea persoanelor care au fost în contact cu un caz confirmat.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău