Coronavirus: 431 de noi cazuri de infectare și 31 de decese în Germania; manifestații împotriva restricțiilor

  • 24 Mai 2020 10:23
Coronavirus: 431 de noi cazuri de infectare și 31 de decese în Germania; manifestații împotriva restricțiilor

Numărul cazurilor confirmate de noul coronavirus a crescut cu 431 în ultimele 24 de ore în Germania, ajungând la un total de 178.281, relevă duminică datele Institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecțioase, citate de Reuters, preluat de Agerpres.

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut cu 31, bilanțul total fiind de 8.247 de morți, mai arată datele citate.

Mai multe zeci de manifestații au fost organizate sâmbătă în diferite orașe din întreaga Germanie, în cadrul unei tot mai ample mișcări de protest împotriva restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, potrivit AFP.

Sub sloganuri precum 'Libertatea gândirii' și 'Nu vă atingeți de Constituție', aceste manifestații au loc în fiecare sâmbătă de la începutul lunii aprilie, la apelul inițial al unui colectiv eteroclit numit 'Rezistența democratică'.

Colectivul consideră că măsurile de izolare decise de guvern din martie pentru a lupta împotriva pandemiei sunt începutul unui regim autoritar sau o încălcare a libertăților individuale.

Aceste manifestații adună o populație eteroclită, formată din militanți extremiști, adepți ai teoriilor conspirației, dar și persoane îngrijorate sincer de o limitare a libertăților publice.

Țintă a manifestanților, cancelarul Angela Merkel a declarat sâmbătă că restricțiile au fost 'necesare', în contextul în care Germania relaxează treptat măsurile de la începutul lunii mai.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău